تئوری های مختلف در بدنسازی
ساعت ۸:۱٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٦/۱٢/٧  


نویسنده: آرمند
هر روز مطالب و اطلاعات جدیدی در رابطه با افزایش قدرت، سرعت و چالاکی و بهتر کردن فرم بدن از گوشه و کنار دریافت می کنیم. تئوری های جدید ورزشی همه با تحقیقات جدید روی کار می آیند؛ برخی از آنها موثر و کارآمد هستند، اما سایر آنها بی اثر هستند. در موارد بسیاری، متد کلی تغییری نمی کند، و فقط تئوری های پشت این متد کلی هستند که تغییر می کنند. در اینجا به چند نمونه از این تئوری ها که در سالهای اخیر اصلاح شده اند، اشاره می کنیم. طول مدت دوره های کاردیو  (قلبی-عروقی)تئوری قدیمی:  برای رسیدن به مرحله ی  چربی سوزی باید حداقل 20 دقیقه تمرینات کاردیو انجام دهید. تئوری جدید:  دوره ی تمرینات شدید با آنتراکت، 20 دقیقه یا کمتر طول می کشد و متابولیسم بدن را بیش از هر نوع تمرین کاردیو دیگر، افزایش می دهد. استدلال پشت این تغییر این است که هر چه بافت های بیشتری در طی تمرین تخریب شود، انرژی بیشتری برای ترمیم آنها لازم دارید—خیلی بیشتر از زمانی که تمرینات را معتدل و ملایم انجام داده باشید. این به این معناست که با این روش کاردیو، قادر خواهید بود متابولیسم بدنتان را برای ساعت ها پس از تمرین نیز همچنان بالا نگاه دارید. که در این حالت چربی بیشتری نسبت به زمانی که پس از 20 دقیقه تمرین به مرحله ی چربی سوزی برسید، خواهید سوزاند.
میزان وزنه و تکرارها در تمرینات وزنه ای
تئوری قدیمی:  بهترین راه برای فرم دادن هیکلتان، استفاده از وزنه های سبک در تعداد تکرارهای زیاد است. تئوری جدید:  با استفاده از وزنه های سنگین در تکرارهای کمتر، بهترین نتیجه را خواهید گرفت. فرم دادن به هیکل با این روش امکان پذیر نمی باشد. برای اینکار باید چربی بسوزانید که این هم با رژیم غذایی و تمرینات کاردیو نتیجه می دهد. بلند کردن وزنه های سنگین، علاوه بر بالا نگاه داشتن متابولیسم بدن، باعث آزاد کردن میزان بالاتری از تِستوسترون می شود و تحریک ماهیچه ها را نیز افزایش می دهد. با این کار احتمال از دست دادن حجم عضله ها، که در افرادی که رژیم های غذایی هیپوکالریک دارند متداول است، را نیز کاهش می یابد.  عادات غذایی برای افزودن حجم ماهیچه ای تئوری قدیمی:  بهترین راه برای ماهیچه سازی این است که تا می توانید بخورید. تئوری جدید:  فقط باید چند صد کالری بیش از میزانیکه برای ثابت نگاه داشتن وزن میخورید، به برنامه ی غذاییتان اضافه کنید. بااینکه متد قبلی به افزایش حجم عضلانی بدن کمک می کند، اما میزان قابل توجهی چربی نیز به آن می افزاید. همه می دانند که چربی سوزی چقدر دشوار است، از اینرو بهتر است که از همان اول اضافه وزنتان را تحت کنترل بگیرید. درست است که با استفاده از متد جدید نمی توانید به سرعت حجم ماهیچه ها را افزایش دهید، اما مطمئن باشید که هر آن چه به وزنتان اضافه می شود، ماهیچه ی خالص است.  ورزش های کاردیو و عضله سازی تئوری قدیمی:  برای ماهیچه سازی، به هیچ وجه نباید تمرینات کاردیو انجام داد. تئوری جدید:  دوره ی تمرینات کاردیو شدید با آنتراکت، عضله سازی را سرعت میدهد. با اینکه انجام تمرینات کاردیو برای چندین ساعت در روز می تواند از عضله سازی جلوگیری کند، چند جلسه در هفته انجام تمرینات شدید کاردیو با آنتراکت، متابولیسم بدنتان را بالا می برد که باعث می شود سریعتر عضله سازی کنید—البته به شرطی که بیش از مقداری که می سوزانید، کالری مصرف کنید. تمرینات کاردیو همچنین برای سالم نگاه داشتن قلب و تنظیم جریان خون مفید است. تنظیم بودن جریان خون باعث می شود که موادغذایی بهتر به بافت های عضلانی بدن برسد و آنها را قدرتمندتر کند.   6 تکه کردن عضلات تئوری قدیمی:  کرانچ شکم سنگین بهترین روش برای 6 تکه کردن است. تئوری جدید:  تثبیت و متعادل کردن تمرینات بهترین راه ممکن است. با اینکه خیلی از افراد از کرانچ شکم (دراز نشست) سنگین برای 6 تکه کردن اسفاده می کنند، با اینکار فقط شکم خود را کلفت تر می کنند، و به جای اینکه کمک کند تا لاغرتر و فرم دارتر به نظر بیایید، دور کمرتان را افزایش می دهد. دلیل آن این است که افزایش وزن، باعث بزرگ شدن اعضاء می شود. درمورد شکم، بزرگ شدن و رشد عضو کافی نیست، فرم گرفتن و باریک تر شدن آن مورد توجه شماست. بهترین کار این است که از تمرینات تثبیت کننده استفاده کنید که روی همه ی فیبرهای موجود در شکمتان کار خواهد کرد، و نتیجتاً کالری بیشتری سوزانده و لاغرتر به نظر خواهید آمد. کوچک کردن باسن تئوری قدیمی:  انجام تمرین بشین-پاشو با تعداد بالا بهترین روش برای کوچک کردن باسن است. تئوری جدید:  رژیم غذایی و تمرینات کاردیو موثرترین عوامل در این زمینه هستند. تنها کاری که تمرین بشین-پاشو می کند، این است که تا حد مرگ خسته تان میکند. برای کوچک کردن باسن، باید خوب غذا بخورید و تمرینات مخصوص و مفید برای باسن را انجام دهید. اگر این تمرینات را به درستی انجام دهید، فقط کافی است که 2 یا 3 ستِ از 2 یا 3 تمرین باسن به انتخاب خود انجام دهید. فقط کافی است که در هنگام انجام تمرینات روی عضلات مورد نظر تمرکز داشته باشید. انواع ورزش های بدن سازی تئوری قدیمی: تمرینات مجزا برای عضله سازی بهتر هستند. تئوری جدید:  تمرینات ترکیبی نتایج بهتر و سریعتری می دهند. اگر رشد اعضاء هدف شماست، تمرینات مجزا برایتان پاسخگو نخواهد بود. این تمرینات فقط بر روی فیبرهای کوچک عضلانی کار میکنند و برای افزایش سایز مناسب نیستند. هورمون های رشد با توجه به میزان فیبرهای ماهیچه ای که روی آنها کار میکنید، تولید می شوند. بنابراین تمرینات ترکیبی باعث خواهند شد که هورمون رشد بیشتری تولید کنید و در نتیجه رشد بیشتری داشته باشید. زمان و اندازه ی غذا برای کم کردن وزن تئوری قدیمی:  انجام تمرینات کاردیو با شکم خالی بسیار نتیجه بخش خواهد بود. تئوری جدید:  به هیچ وجه نباید تمرینات شدید کاردیو با آنتراکت را با شکم خالی انجام دهید. با اینکه افراد بسیاری هنوز این تئوری را دنبال میکنند، اما باید بگویم که این کارمنجر به از دست دادن ماهیچه به میزان بالا خواهد شد. تئوری های جدیدتر فقط انجام تمرینات شدید کاردیو با آنتراکت را حتی در حین رژیم، توصیه می کنند، به این علت که این تمرینات تکان بیشتری به بدنتان می دهند. و برعکس بدن عاقبت به تمرینات یکسان و ثابت عادت خواهد کرد و دیگر به آنها واکنش نمی دهد. و شما مجبور خواهید شد تا می توانید این تمرینات را تکرار کنید تا پاسخ مورد نظر رادریافت کنید.  روند تمرینات کسی نمی تواند متدی ارائه دهد که همیشه بهترین باشد. هر روز تحقیقات بیشتری انجام می گیرد و اطلاعات شما را برای دستیابی به هدف موردنظرتان بیشتر می کند. بهترین کار این است که خود را با اطلاعات و دانستنی های روز آشنا نگاه دارید. همیشه به یاد دشته باشید که ممکن است تمریناتی که برای دوستتان موثر بوده، برای شما مفید نباشد. از اینرو باید انواع متدها را امتحان کرده و نتایج را یادداشت کنید. اگر تغییراتی را حین یک تمرین مشاهده کردید، آن را پیش گیرید. و اگر نه باز هم تمرینات دیگر را آزمایش کنید تا نتیجه ی دلخواه را به دست آورید. سایت مردمان


کلمات کلیدی: تئوری ،بدنشازی
آیا غذاهای سرخ شده ، ضرر دارند یا خیر ؟
ساعت ٧:٥٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٦/۱٢/٧  

بیشترغذاهای سرخ کردنی، ابتدا با یک لایه خمیر پوشش داده می شوند که این خمیر باعث ترد شدن آنها می شود و اگر به طور کامل سرخ شوند روغن کمتری جذب می کنند.یک مجله آمریکایی در گزارشی نوشته بود:
« اگرموادغذایی به طریقه صحیح و کامل سرخ شوند، روغن زیادی به خودشان جذب نمی کنند. »
  آیا دراین صورت این اغذیه ضرر ندارند؟
اگر پیاز حلقه شده، میگو یا لوبیا سبز را در روغن سرخ کنید، سپس آنها را از روغن درآورید و فشار دهید، خواهید دید روغن کمی به خود گرفته اند یا اصلاً روغنی جذب نکرده اند.
بیشترغذاهای سرخ کردنی، ابتدا با یک لایه خمیر پوشش داده می شوند که این خمیر باعث ترد شدن آنها می شود و اگر به طور کامل سرخ شوند روغن کمتری جذب می کنند. اما با این همه نسبت به غذاهای سرخ نشده، روغن بیشتری دارند. ● شرایط صحیح سرخ کردن غذا به شرح زیر است:
۱- استفاده از روغن مایع برای سرخ کردن (به میزان ۲-۱ لیتر روغن مایع. بعد ازهر بار مصرف ، روغن غذا را گرفته و آن را دور بریزید زیرا روغن مایع بعد از یک بار سرخ شدن، نباید برای بار دوم استفاده شود).
۲- دادن درجه حرارت کامل برای سرخ کردن ( ۳۶۵ درجه فارنهایت یا ۱۸۵ درجه سانتیگراد). باید حرارت برای سرخ کردن کم باشد و غذا به آهستگی سرخ شود. نباید روغن دود کند.
۳- غذا را به قسمت های کوچکی تقسیم کرده و هر دفعه، مقداری از غذا را سرخ کنید.
۴- تکه های غذای سرخ شده را توسط یک انبرک یا سبد سیمی از داخل روغن بردارید ( با قاشق برندارید چون روغن همراه غذا باقی می ماند). سپس آن را فشار دهید تا روغن اضافی خارج شود( این کار را در یک ظرف مشبک انجام دهید نه روی یک دستمال پارچه ای یا کاغذی).

بیشتر مردم حوصله ، بودجه یا وسایل انجام این کار را در منزل ندارند ، ولی سعی کنید این شرایط را برای سرخ کردن رعایت کنید.
غذاهای سرخ شده علاوه بر اینکه دارای کالری اضافی هستند، به دلیل دیدن حرارت بالا نیز مضّرند. خمیری که برای سرخ کردن غذاها استفاده می شود، به طور عمده نشاسته است و مثل سیب زمینی سرخ کرده یا چیپس می باشد. زمانی که نشاسته وقند، در روغن داغ با حرارت زیاد، بسوزند، تبدیل به مواد سرطان زایی بنام;s  ۰۳۹ AGE&# ( فرآورده هایی نهایی گلیکوژن پیشرفته) می شوند.
آیا می دانید غذاهای سرخ شده در بیرون از منزل یا در رستوران ها چه کیفیتی دارند؟
غذاهای سرخ شده به صورت غذاهای آماده یا به شکل های دیگر( چیپس، پیازسرخ شده، تکه های جوجه و...) در رستوران ها، دارای چربی های هیدروژنه و مواد سرطان زای ;s۰۳۹ AGE&# هستند. بنابراین اگرغذای سرخ شده دوست دارید، سعی کنید گاهی اوقات و به طورتفریحی آن را مصرف کنید نه همیشه وهر روز. همچنین برای تهیه غذای سرخ شده در خارج از منزل، به مطمئن ترین و بهترین رستوران، سفارش غذا بدهید و از آنها بپرسید: سیب زمینی تازه یا دیگرموادغذایی تازه ( نه منجمد) را چگونه سرخ می کنند؟ آیا از روغن مایع برای سرخ کردن استفاده می کنند یا جامد؟  (سیب زمینی سرخ شده منجمد و دیگرمواد غذایی منجمد سرخ کردنی ، همیشه مقداری روغن هیدروژنه دارند).
مثل همیشه تکرار می کنیم ؛ برای اینکه یک برنامه غذایی سالم داشته باشید باید:
۱- میوه وسبزیجات، غلات کامل، لوبیاها و دیگر دانه های خوراکی را به مقدار زیاد مصرف کنید.
۲- برای حفظ بیشتر خواص مواد غذایی، آنها را به صورت بخار پز یا آب پز تهیه کنید یا به شکل خام مصرف کنید.

مجله اینترنتی صبح بخیر ایران


کلمات کلیدی: